В Новосибирск издигнаха паметник на Йосиф Сталин, съобщи Свободна Европа. 

...
В Новосибирск издигнаха паметник на Йосиф Сталин, съобщи Свободна Европа. 
Коментари Харесай

В Новосибирск издигнаха паметник на Сталин

В Новосибирск издигнаха монумент на Йосиф Сталин, заяви " Свободна Европа ". 

На постамента е написано: " Генералисимус на Съветския съюз Сталин ". 

Паметникът е подложен в двора на регионалния комитет на Комунистическата партия на Руската федерация в града с разрешението на локалните управляващи.

Паметникът ще бъде публично открит на следващия ден, 9 май. 

Художественият съвет на Новосибирск е утвърдил дефинитивно слагането на паметника в центъра на града на 13 март. От 16 специалисти, участвали на съвещанието, 11 са се оповестили " за " слагането на паметника. 

Според ръководителя на Съвета слагането на паметника в двора на регионалния комитет на партията е компромисно решение, тъй като по този начин " искащите ще могат да слагат цветя и в това време той няма да оскърбява хората, смятащи Сталин за тиранин ". 

Преди окончателното решение кметството е подложила на публично разискване концепцията за издигане на монумент на Сталин. Постъпили са 155 позитивни отзива, като в 97 от тях текстът бил еднакъв. Постъпили са и 85 негативни отзива на предлагането, както и 3 празни. 

Над 11 000 души пък са се присъединили в подписка срещу издигането на подобен монумент. 

В същото време в Сургут се появи афиш с изображението на Сталин и надпис " Спаси евреите в Европа от геноцид! Полша, Германия, Румъния... ". На плаката има портрет на Сталин и няколко фотоси на концлагери. В постове в обществените мрежи със фотография на банера деятелите означават, че той е подложен с поддръжката на локални поданици.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР